نسیم ارام

ساخت وبلاگ

شلف ديواري

شلف ديواري يکي از المان‌هاي زيبا و قديمي براي به کار بردن در طراحي دکوراسيون داخلي مي باشد. اگر علاقه‌اي به آويزان کردن تابلو نداريد و دنبال پر کردن فضاي ديوارهاي خالي هستيد، شلف ديواري گزينه مناسبي مي باشد. در اين مقاله به معرفي انواع شلف ديواري و سبک هاي مختلف آن مي پردازيم.

شلف ديواري مي‌تواند به صورت قاب‌دار شبيه به قاب چوبي نصب شود يا مي‌تواند صرفاً يک سطح مسطح باشد که در يک قسمت نصب مي‌گردد. شلف‌ هاي ديواري به شکل چهارگوش، شش گوش يا به اشکال خلاقانه طراحي مي‌شوند. قفسه‌ها را مي‌توانيد به صورت يک در ميان، کوچک و بزرگ نصب کنيد.

قفسه‌هاي آشپزخانه معمولاً با رنگ دکوراسيون آشپزخانه هماهنگ مي‌شود. برخي از مدل‌هاي اين قفسه‌ها به گونه‌اي ساخته شده است که اشکال هندسي در همديگر فرو رفته است. اين مجموعه از شلف‌هاي ديواري معمولاً يک محصول واحد، محسوب مي‌شوند. در برخي ديگر از انواع شلف‌ هاي ديواري، قفسه‌ها به صورت يک در ميان، رنگ‌هاي متفاوتي دارند. ترکيب رنگ، مطابق با سليقه مشتري انجام مي‌گيرد. اگر شما هم مي‌خواهيد دکوراسيون متفاوتي داشته باشيد، به خريد شلف ديواري با نماي متفاوت و خلاقانه فکر کنيد. قبل از خريد مشخص کنيد که قرار است چه چيزهايي را داخل قفسه‌ها بگذاريد.

شلف ديواري اولين بار در چه جاهايي نصب شد؟

شلف هاي ديواري براي اولين بار براي آشپزخانه ها در نظر گرفته شدند. استفاده از طبقات چوبي براي جاي دادن ظروف و وسايل در آشپزخانه هاي قديمي يک موضوع جا افتاده بود و در بيشتر آشپزخانه ها ديده مي شد. بيرون آشپزخانه ها شلف هاي ديواري به طاغچه بالاي شومينه ها در اتاق خواب و پذيرايي  محدود بودند.

با  گذشت زمان استفاده از شلف ها به صورت ديواري بيشتر شد.تا اينکه امروزه شلف هاي ديواري بيشتر براي تزيين مورد استفاده قرار مي‌گرفتند. البته کاربرد آنها تنها براي زيبايي نيست و براي قرار دادن بسياري از وسايل نيز مي‌توان از آنها استفاده کرد.با  گذشت زمان استفاده از شلف ها به صورت ديواري بيشتر شد.تا اينکه امروزه شلف هاي ديواري بيشتر براي تزيين مورد استفاده قرار مي‌گرفتند.

شلف ها در چه جاهايي از خانه کاربرد دارند؟

از شلف ها مي توان در جاهاي مختلف خانه استفاده کرد. مانند: آشپزخانه، پذيرايي، هال و حمام و

شلف ديواري در آشپزخانه

يکي از موارد  مهم در استفاده از شلف هاي ديواري را مي توان به استفاده انها در آشپزخانه ها نسبت داد. از اين شلف ها مي توان در سوپري هاي بزرگ در آشپزخانه ها، بهره برد. شلف ديواري در آشپزخانه در بالاي ظرفشويي، بالاي اجاق گاز و اطراف هود، نماي زيبايي دارد به صميميت فضا با به نمايش گذاشتن وسايل آشپزي، مي افزايد.

نوع ديگري از شلف وجود دارد که مورد استفاده آن فقط در آشپزخانه هاست. شلف ميله اي براي نگهداري کفگير، ملاقه و غيره مورد استفاده قرار مي گيرد که امروزه نگهداري گل هم به کاربري هاي آن اضافه شده است. اين مورد از شلوغي در آشپزخانه جلوگيري مي کند و ابزارهاي پرکاربرد را در دسترس قرار مي دهد.

شلف ديواري در هال و راهرو

يکي از فضاهايي که مناسب شلف هاي ديواري مي باشند، حال و راهرو ها هستند. راهروهاي منتهي اتاق ها در راهروي ورودي خانه از مناطقي هستند که نسبت به ساير فضاها استفاده از شلف ديواري براي آنها زيباتر و به جا تر مي باشد. با نصب شلف ديواري ميتوان ديوار يک دست و خالي راهرو را پر کرد.

براي روي شلف هم مي توانيد با استفاده از اکسسوري، کتاب، تابلو، آينه، گل و غيره پر کنيد. اگر در راهروي ورودي از شلف استفاده مي کنيد، استفاده از آينه و جا کليدي هم در کنارش کاربرد آن را بيشتر مي کند.يکي از فضاهايي که مناسب شلف هاي ديواري مي باشند، حال و راهرو ها هستند.

شلف در اتاق خواب ها

در اتاق خواب، شلف براي تزيين به کار مي رود ولي جنبه کاربردي بسيار مناسبي هم دارد. معمولا شلف را در ديوارهايي که در زير آن تخت خواب قرار دارد نصب مي کنند که بسيار جلوه خوبي ايجاد مي کند. ولي براي مناطق زلزله خيز مانند ايران گزينه مناسبي نيست و بهتر است در جايي که تخت خواب نباشد از شلف ديواري يا هر وسيله تزييني ديواري استفاده کرد.

در کنار پنجره، کنار در اتاق و اگر اتاق داراي دو پنجره است، بين دو پنجره محل هاي مناسبي براي نصب شلف ديواري هستند. به ويژه امروزه که اتاق خواب ها ابعاد کوچکتري دارند شلف ديواري گزينه اي است که مي توان از آن براي استفاده حداکثر از فضا استفاده کرد. از آنها در اتاق خواب به عنوان قفسه هايي براي کتاب ها و برخي از لوازم مي توان استفاده کرد.

شلف در اتاق مطالعه

در اتاق مطالعه شلف ديواري کاملا کاربردي و البته تزئيني نيز هست. مي توانيد به جاي کتابخانه از شلف ديواري براي نگهداري از کتاب ها استفاده کنيد. براي زيبا تر شدن اتاق مطالعه و يا  اتاق کار خود از گل، تنديس و… براي تزيين ديوارها و حداکثر استفاده از فضا مي توانيد به کار ببريد.

کاربرد شلف ديواري در پذيرايي

استفاده از شلف در اتاق پذيرايي يا ناهار خوري بسيار رايج شده است. از شلف ديواري مي توان در اطراف تلويزيون و براي نگهداري اکسسوري يا دستگاه هاي پخش خانگي استفاده کرد. در کنج هايي که معمولا خالي و بدون کاربري هستند استفاده از شلف مي تواند ايده مناسبي باشد.

فضاي پشت مبل ها را مي توان با تابلو پر کرد ولي استفاده از شلف هم مي تواند ايده مناسبي باشد. استفاده هاي ديگر شلف ديواري را مي توان براي آينه ها و شمعدان يا آباژور دانست. اين کاربري براي خانه هاي کوچک که فضا براي استفاده از کنسول کافي نيست مي تواند بسيار مناسب باشد.استفاده از شلف در اتاق پذيرايي يا ناهار خوري بسيار رايج شده است.

شلف در حمام و دستشويي

حمام و دستشويي يکي از محل هايي است که به تازگي در آنها از شلف استفاده مي شود. نصب شلف در کنار روشويي و دوش در حمام و دستشويي مي تواند کاربرد بسياري داشته باشد و به جنبه تزئيني آن نيز بپردازد. استفاده از شلف براي نگهداري حوله، دستمال کاغذي، صابون، عطرو… از مواردي هستند که بر روي شلف ها در سرويس هاي بهداشتي مورد استفاده قرار مي گيرد

گاهي موارد هم روشويي رويِ يک شلف نصب مي شود که از ديگر راه هاي استفاده از شلف ديواري در سرويس هاي بهداشتي است. اين مورد بيشتر براي خانه هاي کوچک که سرويس هاي بهداشتي کوچکتري دارند، کاربرد دارد.

شلف در اطراف پنجره ها

از ديگر کاربردهاي شلف در فضاهاي داخلي مي توان به کاربرد آن در اطراف پنجره ها اشاره کرد. علاوه بر زيبايي که شلف کنار پنجره ها دارد، مي تواند جايي را براي نشستن فراهم کند که همين موضوع به زيبايي فضا و دکوراسيون داخلي مي افزايد. شلف هاي اطراف پنجره در اتاق ناهارخوري يا اتاق خواب از گزينه هاي مناسب ديگر هستند.

شلف در فضاهاي پرت خانه

در فضاهاي پرت خانه که کاربري ندارد با استفاده از شلف نواقص را مي پوشانيم و زيبايي و کاربردي به آن مي دهيم. اين گزينه ايده اي بسيار خوب براي قسمت هايي از خانه است که پرت هستند و لازم است تا از آنجا به عنوان يک فضاي کاربردي استفاده کرد. براي شلف ديواري نصب شده در اين قسمت ها مي توان اکسسوري و يا لوازم متعددي را طبق سليقه و نياز قرار داد.

کاربرد شلف ديواري

 

  1. شلف ديواري براي نگهداري گل و گياه

از شلف مي توان براي پرورش گل در فضاهايي که داراي نور خوبي هستند، استفاده کرد که باعث زيبايي، طراوت و سرزندگي مي شود. از اين طريق مي توان به صورت طبقاتي نور مورد نياز براي گل ها را نيز تامين کرد و به نظمي براي گلدان ها نيز دست يافت. حتي گلخانه و پاسيوها نيز مکان هايي مناسب براي نصب شلف ديواري هستند تا گل ها نظم بگيرند.از شلف مي توان براي پرورش گل در فضاهايي که داراي نور خوبي هستند، استفاده کرد که باعث زيبايي، طراوت و سرزندگي مي شود.

 

  1. نصب شلف ديواري در بالکن

شلف ديواري در بالکن نيز کاربرد دارد. از اين طريق مي توانيد گلدان ها را در آن قرار دهيد يا حتي برخي از لوازمي که فضاي کافي در منزل براي نگهداري از آنها وجود ندارد مي تواند روي شلف ديواري با نظم مناسبي در بالکن قرار گيرد.

 

نکات مهم براي خريداري شلف ديواري

استفاده از شلف ديواري در هر فضاي داخلي و خارجي امکان پذير است. از اين رو بسياري از افراد با در نظر داشتن فضاي مورد نظر براي آن، رو به خريداري شلف ديواري مي آورند. در اين بين لازم است نکاتي را براي خريد در نظر داشت که شامل موارد زير مي شود:

  • قابليت تغيير چيدمان و جابجايي براي آن وجود داشته باشد.
  • طراحي کاربردي و زيبايي مطلوب را داشته باشد.
  • براي نصب آن به ديوار فرايند سخت و پيچيده اي پيش رو نباشد.
  • کيفيت مطلوب براي تحمل وزن لوازمي که قرار است روي آن قرار گيرد را داشته باشد.
  • به بهينه سازي فضاهاي موجود کمک کند و ابعاد مناسبي با فضاي مورد نظر را داشته باشد.
  • سعي کنيد متناسب با رنگبندي ساير لوازم و سبک ساير وسايل آن را تهيه کنيد.
  • انواع شلف ديواري، بيشتر چوبي يا ام دي اف مي باشند؛ دقت کنيد براي محيط هاي رو باز از جنس مناسبي تهيه کنيد که در مقابل بارش برف و باران خراب نشود.
  • قابل پاکسازي باشند.
  • نصب ايمن داشته باشند تا با کوچکترين باد يا ضربه نيفتند.
  • شلف ديواري يکي از گزينه هاي عالي است که مي توانيد از آن هم براي زيباتر شدن فضا استفاده کرد و هم جنبه کاربردي. معمولا مدل هاي ساده آنها هميشه زيبايي خود را دارند و از مد نمي‌افتند.

يکي ديگر از مهم‌ترين ويژگي‌هايي که انواع شلف ديواري بايد داشته باشند؛ تنوع در طرح و مدل است. با يک جستجوي ساده در انواع ايده‌هاي طراحي قفسه‌ها و شلف‌ها، به زيباترين مدل‌هاي اين لوازم برخورد مي‌کنيد. قطعاً اگر بخواهيد در يک فروشگاه از بين صدها مدل شلف‌ هاي ديواري يک مورد را انتخاب کنيد، کار بسيار دشواري خواهد بود!  آن‌ها معمولاً از چوب، شيشه و فلز ساخته مي‌شوند. برخي از ايده‌هاي خلاقانه هم وجود دارد که اين قفسه‌ها را به صورت ترکيبي از چوب در کنار فلز يا ترکيبي از چوب و رزين ارائه مي‌دهد.

 

شلف ديواري در شکل‌هاي مختلف وجود دارند. برخي به صورت مربع و برخي به صورت سه گوش هستند. اگر از سبک کلاسيک براي طراحي انواع شلف ديواري استفاده شود، معمولاً آن‌ها را به صورت چهار گوش مي‌سازند. انواع قفسه‌ها به سبک مدرن از اشکال خلاقانه تبعيت مي‌کنند مثل شلف‌هايي شبيه به شاخ و برگ درختان يا شلف‌هايي که از خطوط منحني تبعيت مي‌کنند. انواع کاربري اين شلف‌ها دقيقاً مشخص مي‌کند که طرح آن‌ها چگونه باشد. برخي از انواع شلف‌هاي ديواري از جنس شيشه ساخته مي‌شوند و تقريباً حالت فانتزي دارند.

 

متداول‌ترين مدل‌هاي شلف ديواري به رنگ سفيد يا به رنگ طبيعي چوب يعني قهوه‌اي تيره هستند. شايد به اين دليل است که اين دو رنگ طبيعي با تمام انواع مدل‌هاي دکوراسيون سازگاري دارند. برخي از انواع قفسه‌ها هم رنگ‌آميزي شده‌اند تا براي موارد خاص مناسب باشند.

معرفي چند نمونه شلف زيبا

?. شلف ديواري شيشه‌اي

اين مدل طبقه و شلف ديواري دلفين از جنس شيشه‌ي بسيار مقاومي مي‌باشد که اطراف آن از جنس زينک و آبکاري کروم ضد آب است و قابل استفاده در سرويس بهداشتي و محيط‌هاي مرطوب مي‌باشد.

?. شلف ديواري ساده ام دي اف

اين مدل طبقه و شلف ديواري دلفين کاملا ساده مي‌باشد و از ام دي اف ساخته شده است اما داراي روکشي از جنس پي وي سي مي‌باشد که ضد آب است. اين نوع شلف ديواري قابليت سرهم کردن دارد و مي‌توانيد از آن در آشپزخانه ، اتاق خواب يا پذيرايي خود استفاده کنيد.

 

?. شلف ديواري طرح پرنده

اين مدل طبقه و شلف ديواري بيشتر جنبه‌ي تزييني دارد و زيبايي آن توجه همگان را به خود جلب مي‌کند. توجه داشته باشيد که جنس اين نوع شلف از ام دي اف مي‌باشد و قابليت سر هم کردن ندارد.

?. شلف ديواري چند طبقه

 اين مدل طبقه و شلف ديواري دلفين به  چند طبقه مي‌باشد و زيبايي خاص خود را دارد.

 

از اين نوع شلف ديواري مي‌توانيد براي قرار دادن وسايل دکوري خود استفاده کنيد و آن‌ها را در چند طبقه نزديک به يکديگر قرار دهيد و جلوه‌اي خاص بسازيد که همگان از ديدن آن لذت ببرند. اين نوع شلف ديواري شبيه به يک نردبان زيبا مي‌باشد که جنبه‌ي تزييني دارد.

5. شلف ديواري آشپزخانه

توجه داشته باشيد که اين مدل طبقه و شلف ديواري دلفين براي آشپزخانه مناسب مي‌باشد و کاربردهاي فراواني دارد. اين نوع طبقه ديواري از جنس چوب مي‌باشد و مقاومت بسيار بالايي دارد.

 

توجه به اين نکته حائز اهميت است که براي ساخت همه‌ي محصولات دلفين از بهترين مواد اوليه استفاده شده است و محصولات دلفين ماندگاري بسيار بالايي دارند.

6. طبقه ديواري پايه دار

اين مدل طبقه و شلف ديواري دلفين داراي ظاهري بسيار زيبا و شيک مي‌باشد که همواره مورد توجه همگان قرار مي‌گيرد. اين نوع شلف ديواري از چوب ساخته شده است و پايه‌هاي فلزي مي‌باشد.

7. شلف ديواري مخصوص گوش

اين نوع شلف ديواري دلفين مخصوص گوشه‌هاي ديوار مي‌باشد و در عين سادگي که دارد بسيار زيبا و جذاب است که بعد از نصب کردن خواهيد ديد که استفاده از گوشه‌هاي ديوار براي قرار دادن وسايل تزييني چقدر زيبا و کاربردي مي‌باشد

8. شلف ديواري مدل ريو

اين مدل طبقه و شلف ديواري به وسيله‌ي نخ‌هاي محکمي از چهار طرف بسته شده است و اين نخ‌ها به يک حلقه متصل شده است. براي نصب کردن اين شلف ديواري مي‌توانيد آن را به کمک اين حلقه آويزان کنيد و از زيبايي آن لذت ببريد.

 

توجه داشته باشيد که اين طبقه ديواري مقاومت بسيار بالايي دارد و توانايي تحمل وزن‌هاي بالا را دارد. به اين صورت که مي‌توانيد وسايل سنگيني مانند گلدان را بر روي آن قرار دهيد.

 

اگر تمايل داريد در استان هاي شمالي کشور از قوانين شلفهاي ديواري در طراحي دکوراسيون براي طراحي و ايجاد تغيير در فضاي داخلي خانه يا ويلاي خود استفاده کنيد توصيه مي کنيم که حتما در زمان طراحي دکوراسيون داخلي در رشت و مازندران از نکاتي که در اين مقاله به آن ها اشاره کرده ايم استفاده نماييد تا يک فضاي دنج و دلپذير که مي تواند احساس خوشايندي در افراد به وجود بياورد، در اختيار داشته باشيد.

 

https://www.pinterest.com/pin/1090363759758411265

https://social.msdn.microsoft.com/Profile/Ghabonaghashi

https://sites.google.com/view/laibafinch4/home

https://onlineproofing.home.blog/2022/08/29/ghabonaghashi/

https://laibafinch4.tumblr.com/

https://www.reddit.com/r/business/Idea/x0japv/httpsghabonaghashiir/

https://myspace.com/laibafinch4

https://en.gravatar.com/laibafinch4

https://www.ted.com/profiles/37846805

 

 

 

نسیم ارام...
ما را در سایت نسیم ارام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : صبا nasimaram بازدید : 141 تاريخ : جمعه 27 آبان 1401 ساعت: 10:22

مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم

مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه سوم نیز ادامه داشته و شاید از اهمیت بالاتری برخوردار باشد. سه ماهه سوم بارداری از هفته بیست و هشتم آغاز شده و تا زمان زایمان ادامه دارد در این مدت شما بایستی بیشترین مراقبت را از خود و جنین داشته باشید و بایستی ۸ مرتبه به پزشک مراجعه نموده و معاینات لازم را انجام دهید. این مراجعات برای انجام بهترین مراقبت های بارداری در سه ماهه آخر است. در این دوره حساس بایستی بهترین زمان سونوگرافی سه ماهه سوم را بدانید تا اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهید. همچنین آزمایش غربالگری سه ماهه سوم بارداری بایستی در این دوره انجام شود. پس با زرافه جادویی همراه باشید.

 


 

ترتیب ۸ مراجعه مادر باردار در سه ماهه سوم به این شرح است:

دو مرتبه از این مراجعات در ماه هفتم و هر دوهفته یکبار، دو مرتبه در ماه هشتم مانند ماه قبل و چهار مرتبه ملاقات با پزشک متخصص در ماه نهم به صورت هفتگی خواهد بود. همان طور که در سه ماهه دوم بارداری در هر مراجعه به پزشک، ضربان قلب جنین شما بررسی شده است، در سه ماهه سوم نیز این روند ادامه دارد. همچنین افزایش وزن شما، فشار خون و اندازه رحم در هر بار مراجعه اندازه گیری خواهد شد. با معاینه دست و پای مادر علائم تورم یا بروز مسمومیت حاملگی را بررسی نموده و در مواقع لازم آزمایش خون و ادرار به منظور انجام دقیق تر مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه سوم انجام خواهد شد.

در مراجعات شما به پزشک در ماه نهم، دهانه رحم اندازه گیری خواهد شد تا میزان آمادگی بدن شما برای زایمان توسط پزشک بررسی گردد. اگر پزشک در هنگام بررسی اندازه رحم و یا شنیدن صدای قلب جنین متوجه اختلالی شود، زمان انجام سونوگرافی سه ماهه سوم فرارسیده است. پزشک برای مادر انجام سونوگرافی پروفایل بیوفیزیکال را تجویز خواهد نمود که در آن حجم مایع آمنیوتیک اندازه گیری خواهد شد. همچنین معایناتی درخصوص وضعیت باز شدن دهانه رحم، ترشحات واژن معاینات لگن انجام خواهد شد. اگر پس از این معاینات لکه بینی داشتید، نگران نباشید؛ چرا که این مسئله امری طبیعی است. پزشک با معاینه شکم و انجام سونوگرافی، وضعیت قرار گرفتن جنین در رحم را بررسی کرده و زمان تقریبی زایمان را تخمین می زند.

در سه ماهه سوم بارداری تغییرات بیشتری در بدن شما رخ خواهد داد. برای مثال ممکن است دچار تنگی نفس، هموروئید یا بواسیر، ایجاد ورم در دست و پا و انگشتان، بیرون زدگی ناف، سوزش سر دل و ترش کردن معده شوید. در این ماه ها سینه های مادر باردار حساس تر شده و ممکن است ترشحاتی مانند شیر داشته باشد که البته شیر نیست و کلستروم نام دارد. هیچ یک از عوامل نامبرده جزء خطرات سه ماهه آخر بارداری نیست، اما هر زمان که هر یک از این عوامل دچار تغییر ناگهانی شد، یا برای شما آزار دهنده شد، حتماً بایستی با پزشک مطرح نموده و از مشورت وی بهره مند شوید.

چرخیدن سر جنین:

برای داشتن زایمان طبیعی و راحت بایستی سر جنین به طرف پایین به سمت استخوان لگن مادر قرار گیرد. گاهی برخی جنین ها در حالت بریچ قرار دارند، یعنی به جای سر، پا یا باسن آنها سمت استخوان لگن مادر است. در واقع جنین بایستی از هفته سی و دوم بارداری چرخیده و سر او به سمت پایین باشد. اگر شما در هفته سی و دوم بارداری هستید و جنین شما هنوز به سمت پایین چرخیده نگران نباشید تا هفته ۳۵ می توانید منتظر بمانید. از هفته سی و دوم بارداری برای جنین بریچ، پزشک برخی حرکات را از روی شکم مادر برای چرخاندن جنین انجام می دهد. اگر تا هفته سی و پنجم بارداری جنین نچرخید، یا بایستی زایمان سزارین داشته باشید و یا اینکه پزشک متخصص شما بایستی مهارت بسیاری در زایمان طبیعی جنین بریچ داشته باشد.

آزمایش ها و مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم:

  • آزمایش خون: برای بررسی کم خونی در مادر، وضعیت گلبول های قرمز خون بررسی می شود. همچنین در این آزمایش خون، میزان آنتی بادی ها در خون مادر اندازه­گیری می شود تا بروز هر گونه عفونت را گزارش دهد. اگر احتمال ابتلا به بیماری جنسی در شما وجود داشته باشد، آزمایش خون برای تست بیماری هایی همچون HIV، سفلیس، کلامیدیا و سوزاک انجام خواهد شد. همچنین تست گلوکز خون برای اندازه گیری میزان قند خون و احتمال ابتلا به دیابت بارداری نیز به عمل می آید.
  • تست غربالگری: آزمایش غربالگری سه ماهه سوم بارداری در هفته سی و دوم و به منظور بررسی رشد مغزی و طبیعی بودن رشد جنین انجام می شود.
  • آزمایش ادرار: در سه ماهه آخر بارداری، برای بررسی احتمال بروز مسمومیت حاملگی، آزمایش ادرار از مادر گرفته خواهد شد. اگر پزشک به عفونت مجاری ادراری مشکوک باشد، کشت ادرار نیز برای بررسی عفونت انجام خواهد شد.
  • سونوگرافی: بهترین زمان سونوگرافی سه ماهه سوم، در هفته ۲۸ بارداری و به منظور تخمین وزن جنین است. تا پیش از هفته بیستم وزن گیری جنین اهمیت چندانی ندارد، اما پس از آن بایستی وزن گیری جنین مانیتور شود. در هفته بیست و هشتم بارداری، با توجه به پارامترهایی که در سونوگرافی اندازه گیری می شود، مانند دور سن سر جنین، طول استخوان ران، دور شکم و بای پاریتال(بزرگترین قطر سر جنین، BPD) وزن جنین تخمین زده می‌شود. سن جنین از اولین روز آخرین قاعدگی پیش از بارداری تاکنون محسوب می شود. اگر وزن جنین پس از هفته سی و یکم بارداری به نسبت سن جنین کمتر باشد، یعنی نسبت به وزن گیری نرمال جنین بیش از دو هفته تفاوت وجود داشته باشد، پزشک در این زمان سونوگرافی دیگری را تجویز می نماید. در این سونوگرافی که سونوگرافی کالر داپلر نامیده می شود، میزان خونرسانی به جنین سنجیده می شود.
  • سونوگرافی کالر داپلر: سونوگرافی رنگی که به منظور بررسی خونرسانی به جنین انجام می شود. معیارهای مورد اندازه گیری در این سونوگرافی حجم جریان خون در جفت، مقاومت جریان خون و مقاومت جریان خون در مغز جنین می باشد که بهترین زمان سونوگرافی سه ماهه سوم، پس از هفته ۲۸ بارداری است. پیش از این زمان انجام این سونوگرافی ارزشی ندارد. پس زمان انجام سونوگرافی سه ماهه سوم اهمیت داشته تا این آزمایش معتبر باشد.
  • آزمون بیوفیزیکال پروفایل (BPP): اگر مدت زمان بارداری طولانی شود یعنی بیش از ۴۲ هفته از آغاز بارداری گذشته باشد، یا اینکه شما بارداری پرخطری داشته باشید، برای بررسی سلامت جنین آزمایش پروفایل بیوفیزیکال انجام می شود. این آزمایش در واقع سونوگرافی است که در آن به بررسی وضعیت تنفسی، سلامت ماهیچه های جنین و مشاهده حرکت جنین می‌پردازد. در این سونوگرافی سه ماهه سوم بارداری، میزان مایع آمنیوتیک درون کیسه آب جنین نیز اندازه گیری می شود.
  • تست بدون استرس (NST) و استرس انقباضی: اگر بارداری پرخطر را پشت سر می گذارید، برای بررسی وضعیت سلامت جنین در سه ماهه سوم، بایستی تست بدون استرس و استرس انقباضی را انجام دهید. در این تست حرکات جنین در یک بازه زمانی ۴۰-۲۰ دقیقه­ای اندازه گیری شده و در این زمان تغییرات ضربان قلب وی آنالیز می شود. با این تست همچنین میزان تحمل جنین برای زایمان نیز بررسی خواهد شد.
  • آمپول روگام: تنها در صورتی که RH خون مادر منفی و RH خون پدر مثبت باشد، در آغاز سه ماهه سوم بارداری بین هفته های بیست و هشتم تا سی و چهارم، بایستی مادر آمپول روگام را دریافت کند.
  • تست استرپتوکوک گروه B: استرپتوکوک گروه B سویه ای از باکتری است که به طور معمول در دستگاه تناسلی و روده وجود دارد. وجود این نوع باکتری برای افراد بی ضرر است، اما در طول بارداری ممکن است مشکل ساز باشد؛ چرا که می تواند باعث ایجاد برخی خطرات در بارداری و انتقال عفونت به نوزاد در هنگام زایمان طبیعی شود. بنابراین یکی از مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم انجام تست تشخیصی استرپتوکوک گروه B می باشد تا احتمال وجود این عفونت در خانم های باردار بررسی شود. این تست در بین هفته ۳۵ تا ۳۷ بارداری و با تکه برداری از واژن انجام خواهد شد. در صورت وجود عفونت پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز می نماید.
خودمراقبتی در سه ماهه سوم بارداری:

در سه ماهه سوم اگر علائمی مانند تنگی نفس، سوزش سر دل و ترش کردن معده، هموروئید یا بواسیر، بیرون زدگی ناف، ایجاد ورم در دست و پا و انگشتان را مشاهده کردید نگران نباشید! چرا که داشتن این حالات تا حدی طبیعی است؛ اما هر زمان که تحمل هر یک از این عوامل برای شما آزار دهنده شد یا دچار تغییر ناگهانی شدید، حتماً بایستی با پزشک مطرح نموده و از مشورت وی بهره مند شوید. سعی کنید با خواندن مقالات معتبر، اطلاعات کافی در مورد مراقبت های بارداری در سه ماهه سوم را کسب نموده و خودتان به خود و فرزندتان کمک کنید.

 https://koodakdif.ir/%d9%85%d8%b1%d8%a7%d9%82%d8%a8%d8%aa-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%b3%d9%87-%d9%85%d8%a7%d9%87%d9%87-%d8%b3%d9%88%d9%85/

نسیم ارام...
ما را در سایت نسیم ارام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : صبا nasimaram بازدید : 127 تاريخ : پنجشنبه 19 آبان 1401 ساعت: 0:49